Victoria falls dagtrip

Victoria Falls dagtrip

De Victoria watervallen zijn natuurlijk wereldberoemd. Als één van de zeven wereldwonderen sta je niet zomaar bekend. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je Botswana niet rond reist zonder de Victoria Falls hier een onderdeel van uit te laten maken.

In dit artikel lees je alles over de makkelijkste manier om een dagtrip te doen vanuit Botswana, naar de Victoria Falls. Ook zullen we benoemen welke activiteiten je hier kan ondernemen. In ieder geval kunnen we vertellen dat de watervallen erg indrukwekkend zijn, en zeker niet overgeslagen kunnen worden tijdens je rondreis. 

Tip 1: Ga niet met je eigen auto de grens over

Vanuit Kasane hebben wij een dagtrip gemaakt naar de Vicotria Falls. Omdat het afgeraden wordt met je eigen auto de grensovergang naar Zimbabwe te maken (veel papierwerk en hoge kosten) nemen we de makkelijke weg en boeken we een dagtrip vanuit onze campsite. Vanuit iedere accommodatie is dit makkelijk te regelen. Als je houdt van kleinschalig, vraag dan na hoe groot het busje is waarmee je opgepikt wordt. De mensen die bij jou in het busje zitten zie je gedurende de dag niet weer, maar je steekt wel samen de grens over en moet dus op elkaar wachten.

Een gids helpt je dan bij het verkrijgen van de juiste stempels en rijdt je rond in een minivan, zodat je de hoogtepunten deze dag kunt bezoeken. De grensovergang hier kost veel tijd en het is er druk. De Victoria falls zijn een hoogtepunt voor veel toeristen, en dat kun je merken.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor privé vervoer, maar dan ben je duurder uit. Onze mening is dat dit niet nodig is omdat je nog steeds je dag zelf kan invullen, de minivan biedt alleen opties om afgezet en opgepikt te worden zodat je wat meer kunt zien.

Tip 2: Bedenk van tevoren wat je die dag wilt doen en zien.

Er zijn bij de Victoria Falls een aantal activiteiten die je kunt ondernemen, maar ze passen helaas niet allemaal in één dag.

Wat ons een beetje overviel is dat dat niet iedere activiteit zich op dezelfde plek bevindt, of op loopafstand.

Zo werden we 5 minuten voordat we bij een helikopterplatform aankwamen geïnformeerd over dat dit de enige mogelijkheid was die dag om deze activiteit te ondernemen, en we op dat moment moesten beslissen of we dit wilden doen. We zouden dan op een later tijdstip opgehaald worden. Niet wetende hoe de rest van je dag er uit zal zien of wat je kunt verwachten, kan het lastig zijn dit ter plekke te beslissen.

Naast een helikopter vlucht kun je bijvoorbeeld nog de volgende dingen doen:

  • Door het park wandelen langs de kloof van de waterval, hier kun je wel een paar uur in kwijt.
  • Lopen naar de brug die Zimbabwe met Zambia verbindt om de andere kant te bekijken.
  • Kayakken of wild water raften vanaf de watervallen over de rivier.
  • Bovenaan de watervallen in je zwemkleding het water in, voor de adrenalinejunks onder ons.
  • Natuurlijk niet te missen: Bungeejumpen vanaf de brug de kloof in boven de rivier.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Tip 3: Hier heb je iets meer geduld nodig dan tijdens de rest van je reis

Het klinkt misschien onnodig om te vermelden, maar toch noemen we het even. De Victoria Falls zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, maar het heeft een hoog ‘toeristische attractie’ gehalte. De wandeling langs de kloof is geheel aangelegd en er is een park omheen gebouwd alsof je Disneyland bezoekt. Aan de prijzen in de café’s is ook te merken dat ze hier genoeg bezoekers krijgen.

Toch is het de moeite waard om een rustige wandeling te maken door het grote park dat de watervallen omringd. Je voelt door het park af en toe een soort miezer regen van de watervallen af komen. Met de temperaturen in Zimbabwe is dit niet bepaald vervelend. Er is tijd genoeg om langs de hele klif te lopen, en even de oversteek te maken naar Zambia. Ben je op zoek naar meer adrenaline op deze dag? Plan dan één van de hier boven genoemde activiteiten in. 

Kortom, een dag met veel water, en voor iedereen in te kleden zoals je het zelf graag wil. Als je je erbij neerlegt dat je niet de enige bent die deze watervallen in levende lijve wilt zien, dan kun je hier een leuke dagtrip van maken!