Twyfelfontein

Twyfelfontein: Ruige campsites tussen de rotsen

Tijdens je rondreis door Namibië is de kans groot dat je hier langs komt: Twyfelfontein. Het is een plek met een  aantal noemenswaardige bezienswaardigheden. 

Wij sliepen hier in onze daktent, tussen de rotsen van Mowani Mountan Camp. Er zijn een aantal luxe lodges tussen de rotsachtige landschappen te vinden. Ook voor mensen die kamperen is er aan een luxe ‘touch’ gedacht: Zo zijn er mooie openlucht badkamers en keukentjes gemaakt. Er is een kachel die het water voor je douche verwarmt, en natuurlijk een braai voor het maken van een lekkere avondmaaltijd. 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Activiteiten in Twyfelfontein

Twyfelfontein leent zich goed voor verschillende uitstapjes. Zo kun je een aantal natuur fenomenen in het landschap bezoeken.  De San (Bosjesmannen) maakten in Twyfelfontein rotstekeningen. Je vindt hier tekeningen van dieren, dierensporen, mensen en geometrische motieven die in de rotsen zijn getekend. Op de rotsen staan zelfs pinguïns en zeehonden afgebeeld die ooit door de San werden opgetekend na verre jaagtochten richting de kust. Het is een bijzonder gezicht en leert ons veel over de geschiedenis van dit volk.

De Organ Pipes zijn een voorbeeld van de bijzondere en explosieve geologische geschiedenis van Namibië. Dit zijn vierkant gevormde rotskolommen van soms 5 meter hoog doloriet, van ongeveer  120 miljoen jaar oud. Je kan tussen de kloof van de geëxplodeerde rotsen lopen om ze van dichtbij te zien.

De Burnt Mountain is een grote oranje / zwarte berg, die je ook tegenkomt als je van Ugab Rhino camp richting Twyfelfontein rijdt.

Tot slot is er een Living Museum in Twyfelfontein waar je kan leren over de  cultuur van de lokale Damara. Je kan een kijkje nemen in een dorp en leren over de manier waarop ze bijv. eten maken, of waarom ze hun huid insmeren.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.