Spitzkoppe

Spitzkoppe is één van de meest fotogenieke campsites van Nambibië.

En dat zie je direct als je de foto’s van Spitzkoppe bekijkt. De bijzondere rotsformaties maken samen een uitgestrekt landschap. Je bent er vrij om rond te lopen, zo lang je een plek op de campsite rondom Spitzkoppe boekt. Je hebt er veel privacy omdat de plekken ver uit elkaar liggen. S’avonds kun je de zonsondergang bekijken vanaf een wat hoger gelegen rots. Maar ook de zonsopgang tegen Spitzkoppe op is fantastisch om vroeg voor op te staan.

De Hoogste top van Spitzkoppe steekt 700 meter uit boven het omliggende landschap. De top ligt op 1.784 meter boven zeeniveau. Je bereikt de bergformatie door ruim 250 km van de hoofdstad Windhoek te rijden. Een logischere route is tijdens je rondreis deze campsite te bezoeken. Je rijd er dan naartoe na zo’n 140 kilometer van Swakopmund. Lees via de link een overzicht van de activiteiten die je daar kunt doen. 

De rit ernaartoe is de moeite meer dan waard. Het is een afgelegen en rustige plek waar je heerlijke wandelingen tussen de rotsen kan maken. Aan de voet van de Spitzkoppe zijn nog een aantal historische tekeningen van de Bosjesmannen te vinden. Deze kun je aanschouwen met een gids. Helaas zijn de meeste van de tweeduizend tot vierduizend jaar oude rotstekeningen van de San verloren gegaan. Wandel door dit uitgestrekte gebied, ontdek de dassies tussen de gleuven in de rotsen. En beklim de rotsen zelf om de mooiste uitzichten te scoren!

de Arch

Behalve deze gave campsite bij Spitzkoppe, zijn de volgende campsites ook erg de moeite waard om met een 4×4 wagen naartoe te rijden: Ugab Rhino camp en Mowani mountain camp in Twyfelfontein. Ugab is zelfs een gratis campsite, die moeilijk te bereiken is. De campsite bestaat uit donaties die gedaan worden om de zwarte neushoorn in dit gebied te beschermen. Hier heb je een grote kans om de woestijn olifant te zien.

Heb je reislust gekregen van deze toffe campsites? Kijk dan eens verder naar onze andere ervaringen in Namibië. Ga een dag kayakken tussen de zeeleeuwen. Of lees alles over de meest beroemde bezienswaardigheid in Namibië: Sossusvlei met haar rode duinen en oude dode bomen. Wij reisden vanaf Walvisbaai langs Spitzkoppe verder richting Twyfelfontein. Volg onze complete reisroute via de Namibië selfdrive rondreis pagina!