Sossusvlei & Deadvlei

Hoe bereik je Sossusvlei & Deadvlei?

Je bereikt de Sossusvlei via de Sesriem Gate, in Sesriem. Je kunt nauwelijks over een dorpje spreken, omdat er niet echt een centrum is. Er is een tankstation en een kleine winkel, waar je ook kunt internetten. Daarnaast bestaat het plaatsje uit hotels en resorts gebouwd voor gasten die het bekende natuurpark willen bezoeken. Hier merk je niets van als je met je eigen 4×4 auto of camper op de camping staat. Dit komt doordat je dan al in het Namib-Naukluft national park kampeert.

De Sossusvlei is op zijn mooist vroeg in de ochtend en in de avond bij zonsondergang en – opgang. Het licht is dan warm. Dit zorgt voor mooie contrasten tussen het wit van de klei en het rood van de duinen.

Eerder beschreven we al hoe je goed kan overnachten op de campsite van Sesriem als je met je eigen 4×4 selfdrive een rondreis maakt.  De bezienswaardigheden liggen in het Namib-Naukluft National Park. Voordat je erin kunt moet je entree betalen. Hierdoor staat er ‘s ochtends voor zonsopkomst vaak al een file voor de ingang. Ga dus niet te laat op pad en ontbijt in de auto! De rit naar de vallei is ongeveer 65 kilometer lang. Het grootste deel hiervan kun je met de eigen auto rijden. Alleen de laatste vijf kilometer kun je een 4wd shuttle nemen naar de Sossusvlei. Je auto parkeer je op een groot parkeerterrein. Onderweg kom je natuurlijk genoeg leuke dingen tegen. Er staan vanaf de parkeerplaats borden.

Dune 45

De zandduinen doemen onderweg al op. De bekendste bezienswaardigheid is Dune 45. Deze rode duin ligt op 45 kilometer van de entreepoort, vandaar de naam van de duin. De vorm van deze duin is erg mooi. Daarnaast mag je deze duin beklimmen. Het lijkt simpel, maar het heeft ons wel wat tijd gekost om boven te komen. Het is een leuke ervaring en ook de uitzichten van boven zijn prachtig.

Deadvlei

Deadvlei ligt vlakbij Sossusvlei, en is dé bekende fotogenieke plek. Dit komt doordat hier dode bomen staan midden in de witte klei, omringd door duinen.

Je kunt hier zelf naar toe rijden als je het Namib-Naukluft Nationaal Park bent ingereden. De wegen zijn goed, al zijn het zandwegen. Let onderweg op dieren, er zitten er hier meer dan je denkt. Zoals gemsbokken, struisvogels en diverse soorten antilopes. En waar dit soort dieren zijn, zijn ook roofdieren.

Je auto kan je parkeren op het speciale parkeerterrein. Vanaf daar ga je te voet naar de Deadvlei. Je zal de Deadvlei pas zien als je een grote vlakte met duinen over gelopen bent. Zo lijkt het op een verborgen parel weg van de gebaande paden.

Overnachten

In sesriem overnacht je met je auto met daktent op de enige camping in Sesriem: de Sesriem Campsite van de NWR. Overnacht binnen de hekken van het natuurpark en zie als eerste de zon opkomen in de beroemde duinen. Je hoeft niet gek op te kijken als je je kampeerplek deelt met een gemsbok. Daarnaast heb je weinig last van buren, je hebt veel privacy en de kampeerplekken liggen ver uit elkaar.

Lees verder over onze dag kayakken tussen de zeeleeuwen. Of ga terug naar ons artikel waar we meer vertellen over onze rondreis door Namibië. Hier vindt je ook meer informatie over andere bestemmingen in Namibië. Zoals Spitzkoppe of Ugab Rhino Camp. Klik hier onder op de artikel links. Nieuwsgierig naar onze andere bestemmingen? Kies er één op de wereldkaart!