Slapen tussen olifanten

Slapen tussen de olifanten in Senyati Safari Camp

Kasane heeft een aantal fantastische accommodaties die je meteen doen beseffen dat je in Botswana altijd midden tussen de wilde dieren leeft. Wij hebben één overnachting geboekt in een luxe resort ( zie ‘overnachten’ hier onder). Dit om bij te komen van de lange laatste reisdagen in Namibië waar we gekampeerd hadden. Na een dagje uitrusten aan het zwembad, zijn we verhuisd naar een campsite voor onze 4×4 met daktent. Laat je niet afschrikken doordat ik het ‘primitiever’ noem, want het slapen op deze camping is ons veel langer bij gebleven dan het slapen in een luxe resort.’ 

Slaap hier

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Daktent of gewone tent, met eigen douche en keukenblok

Je zoekt een plek in de schaduw voor je daktent, naast je eigen toilet / keuken blokje. Meteen begeef je je in het land van de olifant. Door de droogte is er schaarste aan water, en de campings die ervoor gezorgd hebben dichtbij een waterhole te zitten, trekken daardoor ook veel olifanten aan. We hebben twee geweldige nachten (wel met vrij weinig slaap) meegemaakt. 

Olifanten discussiëren de hele nacht over wie de beste plek bij de waterhole mag hebben, en ze houden hierbij geen rekening met slapende mensen. Ze lopen over de campsite op zoek naar een lekker boompje om aan te kauwen. Wat deze campsite ook erg gaaf maakt, is de ondergrondse bunker die ze gebouwd hebben bij de waterhole waardoor de olifanten letterlijk voor je neus langs lopen. Dichterbij kun je haast niet komen dan hier. 

Overdag keert de rust terug op de campsite, en kun je rustig een duik nemen in het zwembad, of een drankje drinken terwijl je de andere dieren voorbij ziet komen die ook een slok water komen halen, zoals buffels, zebra’s en antilopen.

Na een fijne dag op pad te zijn geweest, bijvoorbeeld naar de Victoria Falls, kun je hier een wijntje bestellen aan de bar en samen met de olifanten van een borrel genieten. Toegegeven: hier boven zie je zeker niet de beste foto’s die we tijdens onze reis gemaakt hebben. Maar het gevoel dat er bij hoort wanneer ze s’ nachts zo dichtbij komen, is onbeschrijfelijk! 

Overnachten

Senyati safari camp is de naam van de hier boven beschreven campsite met een prachtig uitzicht over de olifanten die zich verzamelen bij het water. Loop door de ondergrondse bunker en bekijk de olifanten dichterbij dan je ooit zal komen. Boek je plek met je 4x4 op tijd, want de plekken zijn populair, en terecht.
Even bijkomen in Kasane, met wat luxe? Dan is Chobe safari lodge een goede keuze. Je kan vanaf hier makkelijk georganiseerde safari's boeken. Zowel over land als met een boot, over de Chobe rivier. Een fijne plek om vanuit je zwembad over de chobe rivier uit te kunnen kijken!
Chobe safari lodge
Book here

Vanuit Kasane verder reizen?

Lijkt het slapen bij Senyati safari camp je wel wat? Of kies je toch voor het bijkomen in luxere sferen, om met een frisse start aan de rest van je rondreis te beginnen? Wat jullie ook kiezen voor je reis, een excursie naar de Victoria Falls kan vanuit beide acommodaties geboekt worden. 

 een rondreis is niet compleet zonder een bezoek aan Chobe National park, en Moremi game reserve. Hier krijg je namelijk het meeste te zien van de prachtige Okavango Delta. Twijfel dus niet en maak je rondreis compleet door de campsites in deze bijzondere parken te bekijken.

Lees ook