Ngepi camp

Ngepi camp: ontspanning en luxe, maar toch één met de natuur

In het noorden van Namibië, midden in de Caprivi strook, ligt aan de Okavango rivier een super gave campsite. Ngepi camp heeft haar eigen “4×4 only” ingang. Door mul zand sleept je vertrouwde vakantiehuis op wielen jou richting het terrein van de campsite. 

Ngepi Camp is beroemd geworden vanwege een hele grappige ‘touch’: namelijk de toiletvoorzieningen. Douches, baden, toiletten, ze hebben allemaal hun eigen uitzicht. 

Maar grappige toiletgebouwen zijn in onze ogen zeker niet de voornaamste reden om hier te verblijven. Bij Ngepi camp ben je één met de natuur en haar wildlife, en dat maakt deze plek de moeite waard om er wat langer rond te hangen.

Langs de okavango rivier

Ngepi camp heeft al haar kampeerplekken rechtstreeks aan de Okavango rivier liggen. Dit maakt dat je hier echt kennis zult maken met de invloed van de rivier op haar omgeving. Voor het eerst in lange tijd verbleven wij met onze voeten op groen gras, omringd door veel flora en fauna.

Wie hier ook dankbaar gebruik van maken: zijn de nijlpaarden die leven in de rivier voor je. Je zal duidelijk horen dat je je slaapplek deelt met de dieren uit de omgeving. Vogels zijn er in alle soorten en maten aanwezig, krokodillen kun je zien liggen aan de overkant van de oever.

En de beste troef van deze campsite voor een verkoelende duik: een kooi in de rivier, waar je als mens in kunt zwemmen. Een fantastisch idee waarbij de rollen worden omgedraaid. Wij zijn in het leefgebied van de dieren, en niet andersom.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

De campsite

Wij zijn vol lof over onze campsite hier. De oever van de rivier is aan de kant van de kampeerplekken een stuk steiler dan aan de overkant. Dit maakt de kans dat de grotere dieren zoals nijlpaarden en krokodillen écht op je kampeerplek komen, wat kleiner.

Wel deel je je plek met veel verschillende vogelsoorten, die je hier goed kunt fotograferen. Er is een plek om een vuurtje te stoken, er is beschutting van veel mooie bomen en planten. Maar niet zoveel beschutting dat het je uitzicht over de rivier blokkeert. Zo kun je s’ochtends heerlijk wakker worden van de zonsopgang over de rivier. Combineer dat met het geluid van de bulderende nijlpaarden, het gefluit van de vogels, en je waant je in een klein paradijsje.

Badkamers zoals je ze nog nooit gezien hebt.

 Ja, ablution blocks, oftewel de toilet – en douche voorzieningen… Die hebben Ngepi Camp beroemd gemaakt! Ze zitten overal verspreid over de campsite, er is er nooit een ver weg als je in je eigen (dak) tent of camper slaapt. Je zal direct merken dat iedere ‘badkamer’ een lach op je gezicht tovert.

Zo kun je in bad met de nijlpaarden voor je als uitzicht in de rivier. Of bestijg je eigen troon terwijl je, je behoefte doet… Een bezoek aan de ‘poopa falls?’ Dat kan hier, als je alle treden van de trap hebt beklommen die je laat toiletteren met een uitzicht! Iedere douche, wc en wastafel heeft iets extra’s, wat maakt dat een wandeling over de camping om alles te kunnen zien, echt een must do is!

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Behoefte aan iets meer luxe? Boek een treehouse..

Toch is er nog één onderdeel dat Ngepi Camp helemaal af maakt. Heb je behoefte aan een nachtje extra luxe? Dan kun je een nacht in één van de prachtige treehouses boeken. Een ‘boomhut’ gemaakt van hout en bamboe, hangend over de rivier. Alle privacy voor een romantisch verblijf is hier ingebouwd, maar wel zo, dat je vanaf je bed een panorama uitzicht over de rivier hebt. Wij konden het niet laten de laatste nacht hier te boeken, om dit mee te maken. Hier heb je je eigen openlucht badkamer, met douche en toilet, een wastafel en spiegel. Je komt niks tekort, maar blijft in de natuur. Natuurlijk heb je de hele dag en nacht, de nijlpaarden als je achtergronddecor. De foto’s spreken boekdelen volgens mij… De nacht die je hier doorbrengt, zal je nooit meer vergeten!

Relaxed, luxe, en toch één met de natuur.

Onze conclusie over Ngepi camp, is dat deze plek echt de moeite waard is om een nachtje extra te boeken. Je komt hier goed tot rust na een aantal dagen doorrijden. Ook de optie om te kunnen kiezen tussen slapen in je daktent, versus slapen in een heerlijk tweepersoonsbed van een luxe boomhut, maakt de campsite extra gaaf. Het is er een stuk groener dan de droogte die je van Namibië tot nu toe waarschijnlijk zal hebben gezien. Er is een toffe bar waar je een biertje kan halen in de avond. Overdag kun je heerlijk tot rust komen in één van de vele loungeplekken langs de rivier, met zitzakken en hangmatten. En natuurlijk de mogelijkheid om een duik te maken in de ‘kooi’ in de rivier, is erg bijzonder.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Je hoeft je hier niet te vervelen

Dit merk je ook als je één van de excursies bij Ngepi camp boekt. Zo kan je in een mokoro over de rivier varen, om op zoek te gaan naar wildlife. Wij hebben hiervoor gekozen en s’avonds zagen we tegen zonsondergang de olifanten langs komen voor een slok water. De nijlpaarden zwemmen langs je in de rivier en de krokodillen schieten snel voor de boot weg. Het is zeker een leuke activiteit om hier te ondernemen.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een wandeltocht met een lokale gids, door de dorpen die de campsite omringen. Hier wordt aandacht besteed aan hoe de lokale bevolking probeert een inkomen te verwerven, en hoe de camspite en het toerisme in het algemeen hier op de juiste manier een steentje aan kan bijdragen. 

Er is ook een kleinschalige game reserve in de buurt waar je een ochtend of namiddag met je eigen auto op safari kan.  Deze heet Bwabwata national park en kun je gemakkelijk vinden door de borden te volgen. Natuurlijk hoef je niet persé een activiteit te ondernemen hier. Met een natuurlijk zwembad, een bar, en een fantastische loungeplek, is dit de perfecte locatie om juist even niets te doen.

 

Ngepi camp was voor ons de laatste stop, voordat we de grens overstaken naar Botswana. Natuurlijk hoeft het voor jouw reis niet zo te zijn dat je Namibië combineert met Botswana. Wij vonden het wel echt een aanrader. omdat je op die manier een mooie ‘cirkel’ kan rijden. 

Vanuit Botswana hebben wij bijvoorbeeld de Victoria falls bezocht. Nieuwsgierig geworden? Lees dan via onderstaande links verder over Botswana, of bekijk één van de andere campsites in Namibië waar we vol lof over zijn..

 

Lees ook