Namibië

Adembenemend Namibië

Namibië is het op één na dunst bevolkte land ter wereld. In 2020 heeft het namelijk 3,2 inwoners per km2. Alleen Mongolië overtreft dit met 2 inwoners per km2. Net als in Mongolië, is de leegte  goed te merken wanneer je door Namibië heen reist. Omdat je er weinig mensen tegen komt onderweg. Dat maakt dit land zo adembenemend mooi. 

Uitgestrekte vergezichten, vreemde rotsformaties en de grote droogte van de woestijn zijn hier goed te ervaren. De officiële voertaal van Namibië is Engels, maar je merkt dat er veel Afrikaanse en Duitse invloeden aanwezig zijn in het land. Dit omdat het land bezet was door Duitsers en daarna door Zuid – Afrika, vóórdat haar onafhankelijkheid verklaard werd in 1966.

Wij mochten eind 2019 een rondreis maken door dit fantastische land, met dank aan selfdrive 4×4.nl. We kozen ervoor om dit te doen met een Toyota Hilux, inclusief alle benodigdheden om in je eigen daktent te kunnen kamperen. Lees in de onderstaande artikelen alles wat je moet weten over jouw toekomstige rondreis door dit land.

Wil je in één oogopslag zien hoe wij onze reis vast legden? Bekijk dan hier een paar highlights van onze reis in dit filmpje:

Namibië 4x4 selfdrive, totale vrijheid!

The deadvlei in Namibië

Deadvlei & Sossusvlei, indrukwekkende leegtes van Namibië..

Walvisbaai: Kayakken met zeeleeuwen

Een pelsrob die gezien wordt bij het kayakken in Namibie
Spitzkoppe in Namibië met de Arch.

Spitzkoppe: Kamperen op een unieke plek

Ugab Rhino Camp: Dwars door de bergen in low gear

Twyfelfontein: Muurschilderingen en rotswanden


 

Etosha national park, op safari!

Giraffes in Etosha National park
Display of a treehouse in Ngepi camp

Ngepi camp: Overnacht in een treehouse in Namibië

Heb je alle artikelen over dit land gelezen? Klik dan hier onder op de links naar onze andere artikelen! Onze rondreis ging vanaf hier door naar Botswana. Je kan ook terug naar onze bestemmingen om hier een andere locatie te kiezen!