Chobe national park

Chobe National Park

In het noorden van Botswana, grenst aan de Chobe rivier, het Chobe National park. Het is het op één na grootste wildpark van Botswana en staat vooral bekend om haar grote kuddes olifanten. Aangrenzende steden zoals Kasane hebben dan ook regelmatig bezoekende olifanten langs de route staan. 

Dit artikel is bedoeld om wat meer te laten zien van de campsites die zich binnen in het nationaal park bevinden. Ze zijn te boeken en te bereiken met je eigen auto, met (dak)tent of camper. De campsites waar wij zelf ervaring mee hebben zijn Ihaha campsite en Savuti campsite.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ihaha

Ihaha campsite bevindt zich langs de Chobe rivier. De eerste dag in het park kun je rustig een stuk langs de rivier rijden, op zoek naar wild. Deze eerste dag zagen wij onder andere al grote olifanten kuddes, leeuwen die een zebra verslinden en een luipaard die zijn middag dutje doet onder een boom. Eenmaal aangekomen bij de campsite zoek je een mooie plekje langs de rivier en kun je de braai tevoorschijn halen. Bewapend met een zaklamp kun je een frisse douche nemen in het badkamer blok. 

Savuti

Savuti campsite bevindt zich aan de andere kant van de marsh route. In de tijd dat wij in Chobe national park waren, was dit een berucht stuk van de route. De grond is er namelijk kurkdroog en je rijdt met je 4×4 door meul zand. De kans om vast te komen zitten is hier erg groot. En hoewel je onderweg maar weinig mensen tegen komt, zie je er toch genoeg om elkaar en handje te kunnen helpen. De stille regel luidt dan ook: Zie je iemand vast zitten of stil staan, vraag altijd even of er hulp nodig is! Je weet niet wanneer de volgende keer is dat deze mensen hulp tegenkomen.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

één van de bijzondere ontmoetingen langs de marsh route vonden wij toch wel de marsh pride. Een troep leeuwen die intussen onder de wild liefhebbers beroemd is omdat zij vaak gebruikt wordt voor het filmen van natuur documentaires. Het was erg gaaf om deze troep tegen te komen. En dat ongeveer 5 minuten nadat we uitgestapt zijn om onze bandenspanning te checken! Het blijft een bizarre belevenenis.

Savuti’s ingang wordt gemarkeerd door een brug die over een (soms droge) rivier bedding heen gebouwd is. De toiletblokken zijn hier omringd door hoge betonnen “olifanten proof” muren. In het verleden is het te vaak voorgekomen dat olifanten de toiletblokken vernielden om het water uit de leidingen te drinken. De nacht die wij hier beleefden werd vooral gedomineerd door het gebrul van mannetjes leeuwen, die ons al snel richting onze daktent stuurde. Gelukkig hadden we toen al ruimschoots met een biertje bij het kampvuur nagetafeld.