Botswana

Botswana

Botswana stond lange tijd bekend als een arm land, maar dat is veranderd door de vondst van 3 diamantmijnen in 1967.  Toch leven nog veel mensen in Botswana in armoede. Botswana staat vandaag de dag beter bekend om de mooie natuur en de vele dieren die er in het wild leven, zoals: olifanten, zebra’s, giraffen, leeuwen en luipaarden. Deze dieren vind je o.a. in het Chobe National Park, en het Moremi game reserve. Het land is dan ook mega populair onder de wildlife liefhebbers. Je kan hier ‘wild’ kamperen in de natuurparken, waar niets jou scheidt van de wilde dieren. Slapen in je eigen camper, tent of daktent bovenop je 4×4 wagen wordt hier dan ook veel gedaan. 

Wij bestempelden Botswana na 2 weken avontuur als het land van de Okavango delta, de olifanten en de bijna onbegaanbare wegen. De natuur is prachtig, de dieren maken het spannend en de wegen testen je uithoudingsvermogen. Lees in onderstaande artikelen alles over onze avontuurlijke rondreis door Botswana! Gebruik onze ervaringen om jouw ultieme rondreis samen te stellen.

Wil je in één oog opslag zien hoe wij onze reis door Namibië en Botswana hebben gemaakt? bekijk dan onze aftermovie voor een aantal hoogtepunten:

Selfdrive 4x4 rondreis, dit zijn de highlights!

Senyati Safari camp: slapen tussen de olifanten

De Victoria Falls: vanuit Kasane

Chobe national park

Moremi game reserve: Ontdek de Okavango