Ik weet wat je denkt; en het antwoord is ja! Dit zijn allemaal onze eigen foto’s.. Wij hebben een fantastische dag gehad op de eilanden rondom El Nido. En dat zonder duizenden andere toeristen, allemaal dankzij deze tour guide. Dus, wil jij ook dit soort foto’s om je bucket list reis aan te herinneren? Hier lees je alles over waar wij onze tour boekten, en hoe jij de beste boottour in El Nido kan boeken..

We boekten onze boot tour bij The COUCH El Nido, een klein bedrijfje gerund door Bryan. Een ontzettend aardige Filipijn met een missie. Via een privé bericht op facebook communiceerden we zelf met hem over hoe, wat, waar en wanneer we een tour wilden boeken. De communicatie verliep soepel. Voordat we het wisten hadden we een privé tour op een boot geboekt met vier personen. Er ging vier man personeel mee om voor ons te koken en de tour in goede banen te leiden. Dankzij Bryan en de rest van de crew hebben we het allermooiste van El Nido’s omliggende eilanden gezien. Dit zonder de drukte van andere mensen om ons heen. Hij wist precies hoe we de andere boten voor moesten zijn omdat hij een ervaren gids is. 

En een grote bonus: Hij heeft een geweldig oog voor fotografie! Hij vindt het geen probleem om de mooiste plaatjes te schieten zodat je er zelf bij op staat. Lees in dit artikel alles over onze dag op de boot, en bewonder de rest van de foto’s die onze gave bucketlist tour vastlegden…

Hoe ziet de boottour bij The Couch El Nido eruit?

Absoluut de moeite waard!

Deze tour duurt een hele dag. Het is geen tour A,B,C of D zoals je overal op de websites tegen komt. Je boekt een privé boot met de mensen waar je zelf mee boekt. We moeten eerlijk zijn over de financiën: als je buiten de gebaande paden El Nido wil bewonderen, hoort er ook een ander prijskaartje bij. Om deze reden raden wij aan om in ieder geval vier personen te verzamelen met wie je deze tour samen kan boeken, zodat het betaalbaar blijft. Met Bryan overleg je welke dingen van tour A, B, C of D je absoluut graag wil zien. Hij zorgt ervoor dat je het te zien krijgt.

Een hele dag excursie houdt in: inclusief eten en drinken, privé bezoeken aan eilanden waar andere mensen niet komen, en foto’s waar geen enkele toerist bij op staat. Hiervoor betaalden wij ongeveer €70,- per persoon (in 2020). Hoe meer mensen je verzamelt binnen je eigen groepje, hoe goedkoper je dag wordt omdat je de kosten kan delen. Voor Aziatische begrippen is dit een excursie aan de prijzige kant. Maar vergeleken met de dag tripjes die je bijvoorbeeld op vakantie in zuid-Europa zou willen doen, ben je vergelijkbare kosten kwijt. En.. je krijgt er een onbetaalbare dag voor terug!

Voor ons was het zeker de moeite waard en een dikke aanbeveling. Niks was fijner om te zien dan hoe wij de lege lagoon uit kwamen varen met de mooiste foto’s op zak. Tientallen boten vol toeristen kwamen ons vaak tegemoet varen. Terwijl wij de hele dag tegen het verkeer in richting het volgende lege eiland vertrokken..

Uitgebreid eten en drinken

Halverwege de dag wordt er een fantastische lunch verzorgd door de heren, op één van de verlaten strandjes. Met een exotisch uitzicht geniet je van uitgebreid eten, drinken en kun je rustig uitbuiken zonder andere mensen om je heen. Los van een verzorgde maaltijd is ook een groot bijkomend voordeel dat Bryan steeds met je overlegt wat je graag zou willen doen: Hij zoekt goede snorkel spots voor je uit of blijft wat langer bij een strand dobberen als je nog even lekker wil zwemmen.

 

Op de plekken waar een kayak nodig is weet Bryan waar hij moet zijn om je er van één te voorzien. Ook legde hij ons precies uit waarom hij sommige plekken vermeed door de drukte. Om ze te vervangen door een wat onbekendere plek ‘om de hoek’ waar we weer helemaal alleen waren.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je verder lezen wat er nog meer te doen is op het prachtige eiland van Palawan? Klik hier onder en lees verder!

Lees ook